سرای خوشبختی | راهنمای نگهداری وسایل خانه
وقتی برای خرید ابزار و لوازم آشپزخونه هزینه میکنی، طبیعیه که بخوای اونها بیشتر عمر کنن و خراب نشن. ولی عمر وسایل فقط به کیفیتشون بستگی نداره؛ نحوه نگهداری ازشون هم خیلی مهمه.
توی این مقاله از سرای خوشبختی، میخوایم چند تا نکته کاربردی و ساده برای افزایش طول عمر انواع محصولات آشپزخونه مثل کفگیر، قابلمه، ظروف، رنده، سبد و… باهات به اشتراک بذاریم.
🧽 ۱. بلافاصله بعد از استفاده تمیزشون کن
شستن ظرف یا وسیلهی چرب چند ساعت بعد، هم سختتره، هم به مرور باعث آسیب میشه. مثلاً:
رنده: تیکههای غذا بین تیغهها خشک میشن و پاک نمیشن.
قابلمه نچسب: چربی که میمونه، به مرور خاصیت نچسببودنش رو از بین میبره.
ترفند: وسایلی مثل رنده و کفگیر رو بلافاصله با آب داغ و برس نرم بشور.
🔥 ۲. از حرارت زیاد استفاده نکن
ظروف نچسب و سیلیکونی وقتی با شعلهی زیاد استفاده میشن، سریعتر خراب میشن.
قابلمه رو خالی روی شعله نذار.
کفگیر سیلیکونی رو توی روغن داغ رها نکن.
🧴 ۳. شستوشوی اصولی = عمر بیشتر
بعضی وسایل رو نباید توی ماشین ظرفشویی بندازی. مثلاً:
چاقوهای آشپزخونه، چون دستههاشون ممکنه شل بشه.
ظروف چوبی مثل قاشق چوبی یا تخته گوشت، چون با آب داغ ترک برمیدارن.
پیشنهاد: برای وسایل چوبی، فقط با دست و کمی مایع ظرفشویی ملایم بشور، بعد سریع خشک کن.
❌ ۴. روی هم چیدن = آسیب زدن
بعضیها تمام کفگیرها، رندهها یا قابلمهها رو توی یک کشو یا کابینت روی هم میچینن. این کار باعث:
خط افتادن روی ظروف تفلون یا پیرکس
کند شدن تیغه رنده یا چاقو
خراب شدن فرم ظروف پلاستیکی میشه
ترفند:
از جداکننده کشو یا پایه نظمدهنده استفاده کن.
چاقوها رو توی غلاف یا استند نگه دار.
🧼 ۵. خشک کردن = محافظت
رطوبت، دشمن ابزار فلزیه. بعد از شستن:
ظروف استیل، چاقو، و رندهها رو سریع خشک کن.
وسایل چوبی رو هم نباید خیس رها کرد.
✅ جمعبندی
برای اینکه ابزارهای آشپزخونهت سالها برات کار کنن، فقط خرید خوب کافی نیست. نگهداری درست، رمز اصلی ماندگاریه. با رعایت همین نکات ساده، هم توی هزینههات صرفهجویی میکنی، هم همیشه آشپزخونهای مرتب و آماده داری.



